Of je ontwerp nu slecht uitgevoerd is, je herinneringen hebt aan een pijnlijke ervaring of relatie óf het gewoon niet zo uitpakt zoals je gehoopt had, er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor het verwijderen van een tattoo. En dat is helemaal niet erg! Het hoort bij het leven. Als je tatoeage verwijdering overweegt, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel dat gaat kosten. De kosten van laser tatoeage verwijdering kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte en de plaats van de tatoeage, en ook van het aantal sessies dat nodig is voor volledige verwijdering. In dit artikel bespreken we enkele factoren die de kosten van tatoeageverwijdering beïnvloeden, zodat je met kennis van zaken kunt beslissen of dit al dan niet de juiste behandeling voor je is. Lees je mee?

Grootte en plaats

De grootte van je tattoo als je je tattoo gaat laseren is een van de belangrijkste factoren die de kosten van de verwijdering beïnvloeden. Grotere tatoeages zullen meer sessies vereisen en dus duurder zijn om te verwijderen. De plaats van de tatoeage is ook een factor. Tatoeages op gebieden als de armen of de benen zullen gemakkelijker te verwijderen zijn dan tatoeages op gebieden als de handen, de voeten, of het gezicht, omdat die gebieden minder huidpigment hebben. Daardoor absorberen ze minder laserenergie en zijn er minder sessies nodig om ze te verwijderen.

Aantal benodigde sessies

Net zoals laser ontharing, is het aantal sessies dat nodig is voor volledige verwijdering van je tattoo ook invloed op de kosten. De meeste tatoeages vereisen 6-10 sessies voor volledige verwijdering, maar sommige kunnen meer of minder nodig hebben, afhankelijk van de grootte, de plaats en de soort inkt die gebruikt is. Bijvoorbeeld, zwarte inkt is gemakkelijker te verwijderen dan gekleurde inkt omdat die meer laserenergie absorbeert. 

De kosten

Last but not least: groene en blauwe inkt zijn bijzonder moeilijk te verwijderen omdat ze pigmenten bevatten die het laserlicht niet goed absorberen. Daardoor kunnen voor die kleuren extra behandelingen nodig zijn of zelfs volledige verwijdering niet mogelijk zijn. De kosten van laser tatoeage kunnen dus sterk variëren. Overweeg je om je tattoo te laten verwijderen? Laat je dan zeker goed informeren bij een erkende dermatoloog of plastisch chirurg. Zo krijg je een goede inschatting van de hoeveel sessies je nodig zult hebben en wat je totale kosten zullen zijn. Better safe than sorry!