De liefde tussen een moeder en haar kind is onvoorwaardelijk. Nu je volwassen bent, zie je misschien pas echt wat dit betekent. Voel je wat zij altijd voor je betekent heeft en wat ze nog steeds dagelijks voor je doet. Des te meer reden om haar eens in het zonnetje te zetten. Hoewel je geen reden nodig hebt om een blijk van waardering te tonen, is Moederdag hier natuurlijk wel bij uitstek geschikt voor. Heb jij nog geen tijd gehad om over een cadeau Moederdag na te denken? Of wil je dit jaar eens iets compleet anders, maar heb je geen inspiratie? Maak dan gebruik van de volgende tips voor een onvergetelijke Moederdag.

Persoonlijke brief

Op welke momenten ben je echt eerlijk over je gevoelens tegenover je moeder? Sla je wel eens je armen om haar heen en vertel je haar wat ze voor je betekent? In de praktijk voelen we dit vaak wel zo, maar lukt het niet goed om dit te uiten. Hoe mooi is het dan om dit op zo’n speciale dag extra te laten blijken. En als je het lastig vindt om het te zeggen, kun je het natuurlijk ook opschrijven. Misschien is dat zelfs nog wel mooier. Dit geeft je moeder de mogelijkheid om de boodschap terug te lezen. Op papier is het veel tastbaarder. Besef goed dat Moederdag niet draait om het kopen van de duurste cadeaus, maar om het tonen van je liefde. Als je uit je hart schrijft, zal die boodschap zeker aankomen.

Een Moederdag sieraad

Wil je een cadeau geven waar ze echt iets aan heeft en langere tijd mooi blijft? Kies dan voor een Moederdag sieraad. Dit kan bijvoorbeeld een mooi horloge zijn waar ze het al een tijd over heeft, maar eventueel ook een sieraad met een diepere betekenis. Bijvoorbeeld een ring met de initialen van haar kinderen. Persoonlijke cadeaus zijn altijd favoriet. Leuk om te geven én om te krijgen.

Samen uit eten

Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om samen tijd door te brengen. Je hebt je eigen leven. Vrienden, werk, misschien zelfs wel een eigen gezinnetje. Hierdoor schieten afspraken er vaak bij in. Niet omdat je niet wilt, maar omdat het simpelweg niet lukt om de tijd te vinden. Daarom is Moederdag juist zo’n belangrijke dag. Niet omdat je een speciale dag nodig hebt om haar in het zonnetje te zetten, maar wel omdat dit net een extra zetje in de rug geeft. Regel met haar omgeving dat ze deze dag in elk geval vrij is en neem haar mee uit eten.

Bezoek haar favoriete restaurant of ontdek samen een geheel nieuwe plek. Wellicht kun je het etentje ook combineren met een andere activiteit. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de bioscoop, het theater of gewoon een dag shoppen.