Tegenwoordig zie je het ontzettend veel: de ‘nude’ nagel trend. Vrouwen gaan minder snel voor de felle nagellak kleuren, maar kiezen voor de zachtere tinten. Van effen gelnagels tot de populaire babyboom techniek. De elegantie van een natuurlijke nagel raakt nooit uit de mode.

Babyboom

De ‘French manicure’ die altijd een favoriet geweest is, heeft nu plaats gemaakt voor de ‘babyboom’. Om een mooie natuurlijke look te creëren gebruik je de ‘babyboom’ techniek. Door deze techniek toe te passen krijg je een natuurlijk verloop van je nagel. Waarbij de ‘French manicure’ een harde witte rand heeft, loopt dit verloop over de nagel van roze naar wit. De witte kleur begint op dezelfde plek en loopt van de nagelrand naar het nagelbed toe, waarbij de witte kleur uitgevaagd wordt. Deze ombre uitstraling laat je nagels er ten alle tijden verzorgd uitzien. Doordat de ‘nude’ kleur vaak de kleur van je eigen nagel heeft, zal de uitgroei minder snel zichtbaar zijn. Hierdoor hoef je het minder snel bij te laten werken. Dat is ook nog eens goed voor de portemonnee. Ook voor beginnende nagelstylisten is dit een goede techniek om aan te bieden. De precisie van de ‘French ‘manicure is hier niet van toepassing. Het zachte kleurverloop is goed uit te voeren door onervaren mensen. Deze techniek kan zowel toegepast worden met gelnagels als acrylnagels. Zorg ervoor dat de verhoudingen van het kleurgebruik altijd bij de nagel passen. Het verloop van de nagels moet ook gelijkmatig verwerkt worden. Hier mogen geen lijnen of scheve hoeken in ontstaan.

Stevigheid van nagel behouden

Zelf effen gelnagellak aanbrengen wil nog, maar de technieken gaan veel verder dan dat. Blijven bij jou de gelnagels niet vier weken zitten? Dan kan jij wel een BIAB behandeling gebruiken. Deze behandeling is er ook weer in de ‘nude’ kleuren waar we zo van houden. Het is belangrijk dat je de nagels goed verzorgd. Je kunt ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd een BIAB nagel te zetten. BIAB zorgt ervoor dat de nagel minder snel breekt. Als je houdt van een ‘nude’ nagel dan is dit zeker geen straf. Met deze techniek heb je mooie nagels en de verzorging die jouw nagels nodig hebben. Wil je ook ‘next level nude nails’ of BIAB kunnen zetten? Ben jij bezig met het opstarten van jouw eigen nagelsalon of wil je jezelf bijscholen? Neem dan een kijkje op Nail Academy Nicole. Zij bieden complete opleidingen, maar ook cursussen. 
Na het verzorgen van je nagels is het ook belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam en heeft speciale verzorging nodig om gezond te blijven. Voor de beste skincare raden we je aan om een kijkje te nemen op haarspullen.nl