Heb jij het geluk en heb je een hele bos met prachtige krullen op jouw hoofd? Dan ben je er vast van op de hoogte dat je deze krullen goed moet verzorgen. Het kan alleen nog best lastig zijn om de juiste haarverzorging te achterhalen voor de krullen. Om jou een beetje te helpen, zijn hieronder een aantal stappen op een rij gezet voor het verzorgen van jouw krullen. Lees dus snel verder! 

 

Af en toe knippen 

De eerste stap is om de krullen af en toe te laten knippen bij de kapper. Op een gegeven moment komt het haar op een lengte waarbij het niet echt meer verder groeit. Je herkent dat vast wel en het komt eigenlijk door de dode punten van jouw haar. Om de krullen weer te laten verder groeien, zal je een bezoekje moeten brengen aan de kapper. De kapper kan de dode punten knippen en hierdoor is jouw haar weer een stuk gezonder. Spreek samen met de kapper af hoe vaak je langskomt voor een knipbeurt. 

 

Satijn aanschaffen 

Veel mensen weten niet dat het materiaal van een kussensloop invloed kan hebben op het haar. Bepaalde materialen kunnen ervoor zorgen dat het haar meer gaat pluizen en dat is voor mensen met krullend haar natuurlijk de grootste nachtmerrie. Om die reden is het handig om een satijnen kussensloop te kopen, omdat de kans op pluizig haar en klitten hiermee beperkt wordt. Satijn voelt namelijk lekker glad aan waardoor het haar niet de mogelijkheid krijgt om te gaan pluizen. Verder is een satijnen kussensloop ook goed voor jouw huid. De kans op acne wordt dan verminderd. 

 

Niet dagelijks wassen

Als je krullen hebt, is het onverstandig om dagelijks de krullen te wassen. Dit geldt trouwens ook voor mensen die geen krullend haar hebben. Het haar kan in dat geval geen natuurlijke oliën aanmaken en dit kan in sommige gevallen leiden tot droog haar. Droog haar en krullen betekent dat het haar pluizig wordt en dat vindt niemand echt fijn. Overigens is het zo dat haarverf er een stuk sneller uit is als je dagelijks het haar wast. Je kan jouw bos met krullen dus het beste om de drie dagen wassen met bijvoorbeeld een yari shampoo

 

Juiste producten kiezen

Ongeacht of je alleen shampoo gebruikt of andere producten, is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Bepaalde producten kunnen het haar beschadigen en dat is niet de bedoeling. De producten van umberto giannini kunnen goed worden gebruikt door mensen met krullen. Met deze producten kan onder andere pluizig haar aangepakt worden. De haarolie van umberto giannini houdt niet alleen het haar gezond, maar ook de hoofdhuid.